Eğitim Bilgileri
2015 - 2020
2015 - 2020Bütünleşik Doktora
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Türkiye
2013 - 2015
2013 - 2015Yüksek Lisans
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Türkiye
2008 - 2013
2008 - 2013Lisans
Doğu Akdeniz Üniversitesi, Türkiye
Yabancı Diller
İngilizce
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
İstanbul Kent Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları
2013 - 2020
2013 - 2020Araştırma Görevlisi
Doğu Akdeniz Üniversitesi
Yönetimsel Görevler
2023 - Devam Ediyor
2023 - Devam EdiyorDekan Yardımcısı
İstanbul Kent Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
Devam ediyor
Devam ediyorDoktora
GASTRONOMİDE PİŞİRME TEKNİKLERİNİN TAŞIDIĞI İMAJ
Karaceper E. İ. (Danışman)
E.KAYA(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Tokat Erbaa İlçesi'nin Geleneksel Mutfak Kültürünün İncelenmesi ve Gastronomik Ürün Envanterinin Oluşturulması
Karaceper E. İ. (Danışman)
U.KOLCU(Öğrenci)
2025
2025Yüksek Lisans
Tüketicilerin Vegan ve Vejetaryen Restoran Tercihinde Sosyal Görünürlük Faktörünün Etkisi: İstanbul Örneği
Karaceper E. İ. (Danışman)
A.İDİL(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
İstanbul'da Yüksek Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Türk Mutfağı Algılarının Gasrtrodiplomasi Açısından İncelenmesi
KARACEPER E. İ. (Danışman)
E.ARSLANTAŞ(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Bosna Hersek Boşnak göçmenlerinin mutfak kültürü ve sofra gelenekleri: İstanbul ili Pendik, Kartal ve Bayrampaşa ilçeleri örneği
Karaceper E. İ. (Danışman)
E.RAMADANOĞLU(Öğrenci)
Tezsiz Lisansüstü Danışmanlıkları
2025
2025Yüksek Lisans-Tezsiz
YEMEK VE KİMLİK BAĞLAMINDA GELENEKSEL MUTFAĞIN GÖRSEL DİLİ
Karaceper E. İ. (Danışman)
H.Ashghalifarahani(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2023
20231. Scientific program
Karaceper E. İ.
TURKISH JOURNAL OF BIOCHEMISTRY , cilt.44, sa.4, ss.15-20, 2023 (SCI-Expanded)
2020
20202. Impacts of Cittaslow philosophy on sustainable tourism development
Ince E. İ., Iscioglu D., Ozturen A.
Open House International
, cilt.45, sa.1-2, ss.173-193, 2020 (AHCI)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. Yenilemeyen Doğa Maddeleri Şeklindeki Pastaların Tüketiciler Tarafından Satın Alma Eğilimlerinin ve Beğenilmesinin Yetişkin Seçici Yeme Bağlamında İncelenmesi: İstanbul İli Örneği
BAYLAN Y., İNCE KARAÇEPER E.
Journal of Travel and Tourism Research , sa.26, ss.163-182, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20252. Mutfak Şeflerinin Instagram’da Tanınırlığını Etkileyen İçerik Stratejilerinin Rolü: Güvenilirlik ve Çekicilik Algıları Üzerinden Çoklu Regresyon Analizi
Arkan G. T., Karaceper E. İ.
Journal of Hospitality and Toursim Issues
, cilt.7, sa.1, ss.46-66, 2025 (Hakemli Dergi)
2025
20253. MEMORY ILLUSIONS IN CHICKEN CONSUMPTION: THINKING STYLE RELATIONSHIP ANALYSIS
Tuğcu E. D., Karaceper E. İ.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online)
, cilt.8, sa.2, ss.806-822, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20244. Yeme-İçme Sektöründe Yaşanılan Dijital Dönüşüme Yönelik Mutfak Şeflerinin Bakış Açısı: Mersin İli Örneği (The Virtual Transformation in The Food and Beverage Industry and The Perspective of Chefs: The Case of Mersin)
İNCE KARAÇEPER E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.12, ss.2379-2399, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20245. Yemek ve Kültür İlişkisi Bağlamında Balkan Restoranlarının Menü İçerik Analizi
KARAÇEPER E. İ.
Kent Akademisi (Online)
, cilt.17, sa.5, ss.1975-1994, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20246. Z KUŞAĞININ YENİLEBİLİR BÖCEKLERE YÖNELİK TUTUM VE TERCİHLERİ: GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
SARI D., İNCE KARAÇEPER E.
International Journal of Social And Humanities Sciences , cilt.8, sa.2, ss.215-245, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20247. OSMANLI DÖNEMİ KAHVE KÜLTÜRÜNÜN GASTRONOSTALJİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
İNCE KARAÇEPER E.
Journal of Recreation and Tourism Research , cilt.11, sa.3, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20248. İstanbul da Faaliyet Gösteren Müze Restoran ve Kafelere Yönelik Çevrimiçi Ziyaretçi Yorumlarının İncelenmesi (Analyzing Online Visitor Reviews for Museum Restaurants and Cafés in İstanbul)
İNCE KARAÇEPER E.
İşletme Araştırmaları Dergisi , cilt.16, sa.2, ss.752-762, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
20249. Bosna Hersek Boşnak Göçmenlerinin Mutfak Kültürü ve Sofra Gelenekleri: İstanbul İli Pendik, Kartal ve Bayrampaşa İlçeleri Örneği (The Culinary Culture and Dining Traditions of Bosnian Bosniak Immigrants: A Case Study of İstanbul s Pendik, Kartal and Bayrampaşa Districts)
Ramadanoğlu E., İNCE KARAÇEPER E.
Turk Turizm Arastirmalari Dergisi , 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202410. ZİNCİR YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM: İSTANBUL ÖRNEĞİ (DIGITAL TRANSFORMATION IN CHAIN FOOD AND BEVERAGE BUSINESSES: THE CASE OF İSTANBUL)
AKAY E., İNCE KARAÇEPER E.
Journal of gastronomy, hospitality and travel (Online) , cilt.7, sa.2, ss.527-549, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202411. Gastronomi Çalışmalarında Alternatif Reçete Geliştirme: Vegan, Vejetaryen ve Laktozsuz Panna Cotta (Alternative Recipe Development in Gastronomy: Vegan, Vegetarian, and Lactose-Free Panna Cotta)
VATANDOST MADEN E. G., İNCE KARAÇEPER E.
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Dergisi , cilt.7, sa.1, ss.31-42, 2024 (Hakemli Dergi)
2024
202412. GASTRONOMY AND HYPERMEDIACY
AKSU R. N., İNCE KARAÇEPER E., KESKİN H.
Gastronomy and Tourism , 2024 (Hakemli Dergi)
2023
202313. YENİLİKÇİ REÇETE GELİŞTİRME BAĞLAMINDA: BESİN DEĞERİ ARTIRILMIŞ GLUTENSİZ VE VEGAN LAVAŞ EKMEĞİ
ERBİL K., İNCE KARAÇEPER E.
Journal of Silk Road Tourism Research , cilt.3, sa.1, ss.1-23, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202314. Eski Mezopotamya Mutfak Kültürünün Günümüz Diyarbakır Mutfağı Üzerine Etkileri
Arslantaş E., İNCE KARAÇEPER E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.2, ss.1163-1188, 2023 (Hakemli Dergi)
2023
202315. Evaluation of Foreign Visitors' Turkish Cuisine Experiences on Tripadvisor, an Online Platform: The Case of İstanbul-Beyoğlu
Ramadanoğlu E., İNCE KARAÇEPER E.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies
, cilt.11, sa.3, 2023 (Hakemli Dergi)
2021
202116. Strengths, weaknesses and challenges of municipalities in North Cyprus aspiring to be a sustainable Cittaslow tourism destination
İNCE KARAÇEPER E., ÖZTÜREN A.
WORLDWIDE HOSPITALITY AND TOURISM THEMES
, cilt.13, 2021 (ESCI)
2020
202017. Social media communication and higher education brand equity: The mediating role of eWOM
Sagynbekova S., İNCE E., Ogunmokun O. A., Olaoke R., Ukeje U. E.
Journal of Public Affairs
, cilt.21, 2020 (Scopus)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
20241. Etnik Restoran Tercihini Şekillendiren İçsel Motivatörler: İstanbul Örneği
AŞAN R. N., İNCE KARAÇEPER E.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)
2024
20242. YENİLEMEYEN DOĞA MADDELERİ ŞEKLİNDEKİ PASTALARIN SATIN ALMA EĞİLİMLERİNİN VE BEĞENİLMESİNİN YETİŞKİN SEÇİCİ YEME BAĞLAMINDA İNCELENMESİ; İSTANBUL İLİ ÖRNEĞİ
BAYLAN Y., İNCE KARAÇEPER E.
Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 - 19 Ekim 2024, (Özet Bildiri)
2022
20223. Yabancı Ziyaretçilerin Türk Mutfağı Deneyimlerinin Çevrimiçi Bir Platform olan Tripadvisor Üzerinden Değerlendirilmesi İstanbul-Beyoğlu İlçesi Örneği
İNCE KARAÇEPER E., Ramadanoğlu E.
Konferans Bildiri, Türkiye, 27 Ekim 2022, (Tam Metin Bildiri)
2021
20214. COVID-19 Pandemisinin Türkiye Turizm Sektörüne Olan Etkilerinin Uluslararası Güvenlik Bağlamında Değerlendirilmesi
İNCE KARAÇEPER E.
İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ I.ULUSLARARASI GÜVENLİK SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 25 - 26 Mart 2021, cilt.1, ss.8-18, (Tam Metin Bildiri)
2016
20165. Özel İlgi Turizminin Sakin Şehirlere Katkıları Bağlamında: Akyaka/Muğla Örneği
İNCE KARAÇEPER E.
V. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 22 Nisan 2016, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2024
20241. An Evaluation on Green Restaurant Consumers’ Service and Quality Perceptions Within the Scope of Sustainable Gastronomy
Karaceper E. İ.
Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, İrfan Yazıcıoğlu,Alper Işın,Özgür Yayla,Yener Oğan,Eren Yalçın, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.217-229, 2024
2024
20242. VEGAN CAFE VE RESTORAN ENDÜSTRİSİ
Karaceper E. İ.
VEGAN TURİZM Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Aysu Altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.177-182, 2024
2024
20243. An Evaluation on Green Restaurant Consumers’ Service and Quality Perceptions Within the Scope of Sustainable Gastronomy
AKAY E., İNCE KARAÇEPER E.
Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.217-229, 2024
2024
20244. VEGAN CAFE VE RESTORAN ENDÜSTRİSİ
İNCE KARAÇEPER E.
VEGAN TURİZM Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.177-182, 2024
2023
20235. Füzyon Mutfak Akımının Türk Mutfağı Kapsamında Uygulanabilirliğinin Değerlendirilmesi:İstanbul Fatih İlçesi Örneği
İNCE KARAÇEPER E., Kaya E.
Turizm Alanındaki Gelişmelere Akademik Yorumlar, Denk.Erkan, Editör, Yaz Yayınları, Afyonkarahisar, ss.81-107, 2023
2023
20236. Marmara Bölgesi (Çanakkale-Bursa)
İNCE KARAÇEPER E.
Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, DENK ERKAN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.445-459, 2023
2019
20197. YEREL HALKIN BAKIŞ AÇISIYLA SAKİN ŞEHİR (CITTASLOW) ANLAYIŞININ KIRSAL KALKINMA ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: KKTC/MEHMETÇİK ÖRNEĞİ
İNCE E.
KIRSAL KALKINMA VE KOOPERATİFÇİLİK, Mengi Ayşegül, İşçioğlu Deniz, Editör, Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, ss.207-219, 2019
2018
20188. Yavaş Kent Akımı ve Kentsel Yaşam Kalitesi: Yeni Boğaziçi Örneği
İNCE KARAÇEPER E.
Kentsel Politikalar, Mengi,Ayşegül,İşçioğlu,Deniz, Editör, Palme Yayınları, Ankara, ss.547-556, 2018
2018
20189. Partnership and Collaborations in Tourism
İNCE E., Güzel E., ODAY A., Soosan A.
ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.91-104, 2018
2018
201810. Sustainable Tourism Management
İNCE E., Rahimizhian S., Güzel E.
ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.41-49, 2018
2018
201811. Visitor Management
İNCE E., ODAY A., Güzel E.
ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.62-69, 2018
2018
2018