Dr. Öğr. Üyesi Ecem İNCE KARACEPER


Sanat ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler


Yayınlardaki İsimler: Ince Ecem

Metrikler

Yayın

36

Yayın (Scopus)

3

Atıf (Scopus)

39

H-İndeks (Scopus)

3

Atıf (TrDizin)

1

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Sobiad)

63

H-İndeks (Sobiad)

3

Atıf (Diğer Toplam)

21

Toplam Atıf Sayısı

124

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2020

2015 - 2020

Bütünleşik Doktora

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Türkiye

2013 - 2015

2013 - 2015

Yüksek Lisans

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Türkiye

2008 - 2013

2008 - 2013

Lisans

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Türkiye

Yabancı Diller

İngilizce

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

İstanbul Kent Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2013 - 2020

2013 - 2020

Araştırma Görevlisi

Doğu Akdeniz Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

İstanbul Kent Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

Gastronomide Güncel Yaklaşımlar

Gastronomide Teknolojik Gelişmeler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Türk Mutfak Kültürü, Tarihi ve Yöntemleri

Gastronomi Tarihi ve Gıda Coğrafyası

Lisans

Lisans

Mutfak Akımları ve Etkileşimleri

Banket Organizasyonları ve Etkinlik Yönetimi

Restoran Tasarımı ve Yönetimi

Beslenme İlkeleri

Menü Planlama ve Tasarım

Gıda Coğrafyası ve Rotaları

Mutfak Terminolojisi ve Matematiği

Tezsiz Lisansüstü Danışmanlıkları

2025

2025

Yüksek Lisans-Tezsiz

YEMEK VE KİMLİK BAĞLAMINDA GELENEKSEL MUTFAĞIN GÖRSEL DİLİ

Karaceper E. İ. (Danışman)

H.Ashghalifarahani(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

1. Etnik Restoran Tercihini Şekillendiren İçsel Motivatörler: İstanbul Örneği

AŞAN R. N., İNCE KARAÇEPER E.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi, Aydın, Türkiye, 17 Ekim 2024, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

4. COVID-19 Pandemisinin Türkiye Turizm Sektörüne Olan Etkilerinin Uluslararası Güvenlik Bağlamında Değerlendirilmesi

İNCE KARAÇEPER E.

İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİ I.ULUSLARARASI GÜVENLİK SEMPOZYUMU, İstanbul, Türkiye, 25 - 26 Mart 2021, cilt.1, ss.8-18, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

5. Özel İlgi Turizminin Sakin Şehirlere Katkıları Bağlamında: Akyaka/Muğla Örneği

İNCE KARAÇEPER E.

V. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu, Kıbrıs (Kktc), 22 Nisan 2016, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2024

2024

1. An Evaluation on Green Restaurant Consumers’ Service and Quality Perceptions Within the Scope of Sustainable Gastronomy

Karaceper E. İ.

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, İrfan Yazıcıoğlu,Alper Işın,Özgür Yayla,Yener Oğan,Eren Yalçın, Editör, Peter Lang Ag, Berlin, ss.217-229, 2024

2024

2024

2. VEGAN CAFE VE RESTORAN ENDÜSTRİSİ

Karaceper E. İ.

VEGAN TURİZM Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Aysu Altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.177-182, 2024

2024

2024

3. An Evaluation on Green Restaurant Consumers’ Service and Quality Perceptions Within the Scope of Sustainable Gastronomy

AKAY E., İNCE KARAÇEPER E.

Theories and Practices in Tourism, Marketing and Management, YAZICIOĞLU İRFAN, IŞIN ALPER, YAYLA ÖZGÜR, OĞAN YENER, YALÇIN EREN, Editör, Peter Lang Group AG, Berlin, ss.217-229, 2024

2024

2024

4. VEGAN CAFE VE RESTORAN ENDÜSTRİSİ

İNCE KARAÇEPER E.

VEGAN TURİZM Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, ALTAŞ AYSU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.177-182, 2024

2023

2023

5. Füzyon Mutfak Akımının Türk Mutfağı Kapsamında Uygulanabilirliğinin Değerlendirilmesi:İstanbul Fatih İlçesi Örneği

İNCE KARAÇEPER E., Kaya E.

Turizm Alanındaki Gelişmelere Akademik Yorumlar, Denk.Erkan, Editör, Yaz Yayınları, Afyonkarahisar, ss.81-107, 2023

2023

2023

6. Marmara Bölgesi (Çanakkale-Bursa)

İNCE KARAÇEPER E.

Türkiye'nin Geleneksel Peynirleri ve Peynir Turizmi Potansiyeli, DENK ERKAN, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.445-459, 2023

2019

2019

7. YEREL HALKIN BAKIŞ AÇISIYLA SAKİN ŞEHİR (CITTASLOW) ANLAYIŞININ KIRSAL KALKINMA ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: KKTC/MEHMETÇİK ÖRNEĞİ

İNCE E.

KIRSAL KALKINMA VE KOOPERATİFÇİLİK, Mengi Ayşegül, İşçioğlu Deniz, Editör, Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, ss.207-219, 2019

2018

2018

8. Yavaş Kent Akımı ve Kentsel Yaşam Kalitesi: Yeni Boğaziçi Örneği

İNCE KARAÇEPER E.

Kentsel Politikalar, Mengi,Ayşegül,İşçioğlu,Deniz, Editör, Palme Yayınları, Ankara, ss.547-556, 2018

2018

2018

9. Partnership and Collaborations in Tourism

İNCE E., Güzel E., ODAY A., Soosan A.

ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.91-104, 2018

2018

2018

10. Sustainable Tourism Management

İNCE E., Rahimizhian S., Güzel E.

ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.41-49, 2018

2018

2018

11. Visitor Management

İNCE E., ODAY A., Güzel E.

ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.62-69, 2018

2018

2018

12. Technological Influences and Issues in Tourism

İNCE E., Lasisi T. T., Rahimizhian S., Güzel E.

ISSUES AND INFLUENCES IN TOURISM, Öztüren Ali, Editör, CreateSpace Independent Publishing Platform, ss.120-133, 2018


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 39

h-indeksi (SCOPUS): 3