VEGAN CAFE VE RESTORAN ENDÜSTRİSİ


Karaceper E. İ.

VEGAN TURİZM Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Aysu Altaş, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.177-182, 2024

  • Yayın Türü: Kitapta Bölüm / Araştırma Kitabı
  • Basım Tarihi: 2024
  • Yayınevi: Detay Yayıncılık
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Sayfa Sayıları: ss.177-182
  • Editörler: Aysu Altaş, Editör
  • İstanbul Kent Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Özellikle son on beş yılda Türkiye'de gastronomi üzerine çok sayıda eser üretilmiştir. Her eser gastronominin farklı bir çalışma alanına değinmiş ve alanyazın oldukça zenginleşmiştir. Veganizm de üzerinde pek çok disiplinden akademisyenin çalışmalar yaptığı bir konudur. Bu kitap, turizm akademisyenleri başta olmak üzere pek çok alandan akademisyenin uzun süren çalışmaları sonucu hazırladıkları ve oldukça yeni bir kavram olan vegan turizme, ağırlıklı olarak turizm perspektifinden bakan kapsamlı bir kaynak olma özelliği taşımaktadır.
Turizm ve gastronomi alanına katkı yapabilme gayesi ile yola çıktığımız ve on yedi bölümden oluşan bu kitap, bir kitap serisi projesinin altıncı basamağıdır. Daha önce yayınlanan; Tüm Yönleriyle Kahve ve Kahve Turizmi, Tüm Yönleriyle Çay ve Çay Turizmi, Tüm Yönleriyle Bira ve Bira Turizmi, Tüm Yönleriyle Şarap ve Şarap Turizmi ile Tüm Yönleriyle Distile İçkiler ve Turizmi  kitaplarının tamamlayıcısı niteliğindedir.