Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler 12
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 15

1. Zillmann'ın Uyarma Transferi Teorisi Kapsamında Gastronomi

7. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi (UGTAK23), Kastamonu, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.91-92, (Özet Bildiri)

2. Menü Planlaması ve Fiyatlandırma Yöntemleri: İstanbul A la Carte Restoranları Uygulaması

4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 19 - 21 Eylül 2019, cilt.1, ss.239-249, (Tam Metin Bildiri)

5. Dünyanın ”En İyi” Restoranları ve Türk Yemeklerine İlişkin Bir Değerlendirme

17. Ulusal turizm kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, cilt.1, ss.603-612, (Tam Metin Bildiri)

6. Erzurum Oltu İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın Turizm Algılamaları

5. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, Marmaris/MUĞLA, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, ss.21, (Özet Bildiri)

7. Antalya sahil otel restoranlarında çalışan hırsızlığı örgütsel adalet algılarının etkisi

3rd International Congress of Tourism & Management Researches. Antalya, Antalya, Türkiye, 20 - 22 Mayıs 2016, ss.407-425, (Tam Metin Bildiri)

8. Erzurum Mutfağı Yöresel Ürünlerinin Otel Restoran Menülerinde Kullanım Düzeyi Palandöken Örneği

4. ULUSAL KIRSAL TURİZM KONGRESİ, AFYON, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2015, ss.11, (Özet Bildiri)

9. ULUSLARARASI BARIŞI ZEDELEYEN TURİZM ODAKLI KÜRESELTERÖRE YÖNELİK KARŞILAŞTIRMALI BİR YAKLAŞIM

16. Ulusal Turizm Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, cilt.1, ss.1037-1052, (Tam Metin Bildiri)

10. Uluslararası Barışı Zedeleyen Turizm Odaklı Küresel Teröre Yönelik Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım

16. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1037-1052, (Tam Metin Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

11. Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri

3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2015, cilt.1, (Özet Bildiri)

12. Aynı Sofrada İki Ülke Mi Türk ve Yunan Mutfaklarının Karşılaştırmalı Analizi

I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.1, ss.372-382, (Tam Metin Bildiri)

13. Yemek Pişirmeden Gastronomiye Uzanan Bakış Açısıyla Küreselleşen Yemek

III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 17 - 18 Nisan 2009, (Tam Metin Bildiri)

14. Applicant Reactions to Employment Interviews in the Hotel Industry

Third International Conference on Business, Management and Economics (ICBME), İzmir, Türkiye, 13 - 17 Haziran 2007, ss.173-191, (Tam Metin Bildiri)

15. Applicant Reactions to Employment Interviews in the Coastal Hotels in Turkey

International Congress on Coastal Marine Tourism, İzmir, Türkiye, 15 - 18 Kasım 2005, ss.445-455, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 17

1. VIRTUAL REALITY IN GASTRONOMY: EVALUATION OF REALITY THEORIES

The Evaluations and Researches in Social Sciences and Humanities, , Editör, Livre de Lyon, ss.378-409, 2021

2. İngiliz Mutfağı

Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, BETA BASIM YAYIM, İstanbul, ss.165-178, 2020

3. Kültürel Sermaye Birikimi Olarak Gastronomi

Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt, Cevdet Sarıoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.35-45, 2019

4. Etleri ve Av Etlerini Pişirme

Profesyonel Aşçılık, Denizci, Elif, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.475-503, 2019

5. Turizmde Dijital Teknoloji

Turizmde Güncel Konu ve Eğilimler II, Aydın Şule, Boz Mustafa, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.31-46, 2018

6. Güvenlik ve Afrika Turizminin Değişen Yüzü

Afrika Politikası: 21. Yüzyılda Güvenlik, Refah ve Demokrasi Arayışı, Hasret Çomak, Caner Sancaktar, Huriye Yıldırım Çinar, Editör, Beta Yayıncılık, İstanbul, ss.411-425, 2017

7. Casino Gaming Tourism: A Case of Macau

Global Issues and Trends in Tourism, Cevdet Avcıkurt, Mihaela S. Dinu, Necdet Hacıoğlu, Recep Efe, Abdullah Soykan, Nuray Tetik, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.544-552, 2016

8. Çekim Yerleri ve Eğlence Merkezleri

Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Tuna, Muharrem, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.205-227, 2016

9. Terör ve Turizm

Uluslararası Güvenlik Yeni Politikalar Stratejiler ve Yaklaşımlar, Çomak Hasret, Sancaktar Caner, Demir Sertif, Editör, Beta Yayınları, İstanbul, ss.137-155, 2015

10. Serviste Kullanılan Yeni Teknikler

Yiyecek İçecek Servisi, Küçükaltan, Derman, Editör, Beta Yayınları, Ankara, ss.171-185, 2015

11. Basic Motivators and Hierarchical Model of Gastronomy Tourism

Tourism Environment and Sustainability, Avcıkurt Cevdet, Dinu Mihaela Sofia, Hacıoğlu Necdet, Efe Recep, Soykan Abdullah,, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.80-91, 2015

12. Do We Need to Change the Research Perspective to Better Understand Customer Dissatisfaction? How Could It Be?

Tourist Satisfaction and Complaining Behavior Measurement and Management Issues in the Tourism and Hospitality Industry, Yuksel, Atila, Editör, Nova Science Publishers, New York, ss.287-297, 2008

13. Araştırmalarda Gömülü Teori Oluşturma

Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-58, 2007

14. Nitel Araştırmalarda Söylem Analizi ve İlkeler

Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.157-167, 2007

15. Nitel Araştırma Tekniği Olarak Görüşme

Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.3-26, 2007

16. Yorumlayıcı (Hermeneutik) Araştırma Süreci ve Çeşitleri

Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.85-97, 2007

17. Göstergebilim Kullanarak Niteli Çözümleme

Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-122, 2007
Metrikler

Yayın

44

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

1

Tez Danışmanlığı

10
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları