Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
12
3. Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Turizme Etkileri
JOURNAL OF MULTIDISCIPLINARY ACADEMIC TOURISM
, cilt.1, sa.3, ss.1-9, 2018 (Hakemli Dergi)
4. Rekreasyon-Animasyon Hizmetlerinin Sınıflandırılması ve Otel İşletmelerindeki Öneminin Değerlendirilmesi
Beykoz Akademi Dergisi
, cilt.5, sa.2, ss.40-72, 2017 (Hakemli Dergi)
5. Otel İşletmelerinde Rekreasyon ve Boş Zaman Yönetimi: Sahil Otelleri Örneği
Journal of Interpretation Management and Method (JIMM)
, cilt.5, sa.1, ss.29-42, 2017 (Hakemli Dergi)
7. Erzurum Oltu İlçesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Yerel Halkın turizm Algılamaları
International Journal of Social and Economic Sciences
, cilt.6, sa.2, ss.7-15, 2016 (Hakemli Dergi)
8. Türkiye de Turizm Teşvik Politikalarına Kronolojik Yaklaşım
Ekonomi, Yönetim ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
, cilt.1, sa.1, ss.1-16, 2016 (Hakemli Dergi)
9. Erzurum Mutfağı Yöresel Ürünlerinin Otel Restoran Menülerinde Kullanım Düzeyi Palandöken Örneği
International Journal of Social and Economic Sciences
, cilt.5, sa.2, ss.1-7, 2015 (Hakemli Dergi)
10. Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri
International Journal of Social and Economic Sciences
, cilt.5, sa.1, ss.61-68, 2015 (Hakemli Dergi)
11. Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon İşletmelerin Sorumlulukları
Gıda Gündemi
, sa.8, ss.40-43, 2015 (Hakemsiz Dergi)
12. Kesin e ACABA Sorusunu Sordurmak Nedir Nasıl olabilir
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
, cilt.4, sa.2, ss.42-47, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
15
3. Endüstri 4.0 Teknolojileri ve Turizm: Sanal/Artırılmış Gerçeklik, Hologram, Robotların Turizm Ekonomisine ve İşletmelerine Finansal Katkısı
18. Ulusal Turizm Kongresi, Mardin, Türkiye, 18 - 22 Ekim 2017, cilt.1, ss.37-47, (Tam Metin Bildiri)
4. Kırsal Alan Rekreasyonundan Kent içi Rekreasyonuna: Oryantiring. 5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi.
5. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi., Türkiye, 21 - 23 Nisan 2017, (Özet Bildiri)
5. Dünyanın ”En İyi” Restoranları ve Türk Yemeklerine İlişkin Bir Değerlendirme
17. Ulusal turizm kongresi, Muğla, Türkiye, 20 - 23 Ekim 2016, cilt.1, ss.603-612, (Tam Metin Bildiri)
10. Uluslararası Barışı Zedeleyen Turizm Odaklı Küresel Teröre Yönelik Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım
16. Ulusal Turizm Kongresi, Ankara, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2015, ss.1037-1052, (Tam Metin Bildiri)

11. Çatalca Bölgesinin Kırsal Turizm Potansiyeli ve Bölge Halkının Kırsal Turizme İlişkin Görüşleri
3. Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Türkiye, 21 - 24 Mayıs 2015, cilt.1, (Özet Bildiri)
12. Aynı Sofrada İki Ülke Mi Türk ve Yunan Mutfaklarının Karşılaştırmalı Analizi
I. Avrasya Uluslararası Turizm Kongresi: Güncel Konular, Eğilimler ve Göstergeler, Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.1, ss.372-382, (Tam Metin Bildiri)
13. Yemek Pişirmeden Gastronomiye Uzanan Bakış Açısıyla Küreselleşen Yemek
III. Ulusal Gastronomi Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 17 - 18 Nisan 2009, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
17
2. İngiliz Mutfağı
Dünya Mutfak Kültürleri, Nilüfer ŞAHİN PERÇİN, Editör, BETA BASIM YAYIM, İstanbul, ss.165-178, 2020
3. Kültürel Sermaye Birikimi Olarak Gastronomi
Gastronomi Olgusuna Sosyolojik Bakış, Avcıkurt, Cevdet Sarıoğlan Mehmet, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.35-45, 2019
4. Etleri ve Av Etlerini Pişirme
Profesyonel Aşçılık, Denizci, Elif, Editör, Nobel Yayıncılık, Ankara, ss.475-503, 2019
6. Güvenlik ve Afrika Turizminin Değişen Yüzü
Afrika Politikası: 21. Yüzyılda Güvenlik, Refah ve Demokrasi Arayışı, Hasret Çomak, Caner Sancaktar, Huriye Yıldırım Çinar, Editör, Beta Yayıncılık, İstanbul, ss.411-425, 2017
7. Casino Gaming Tourism: A Case of Macau
Global Issues and Trends in Tourism, Cevdet Avcıkurt, Mihaela S. Dinu, Necdet Hacıoğlu, Recep Efe, Abdullah Soykan, Nuray Tetik, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.544-552, 2016
8. Çekim Yerleri ve Eğlence Merkezleri
Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği, Tuna, Muharrem, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.205-227, 2016
9. Terör ve Turizm
Uluslararası Güvenlik Yeni Politikalar Stratejiler ve Yaklaşımlar, Çomak Hasret, Sancaktar Caner, Demir Sertif, Editör, Beta Yayınları, İstanbul, ss.137-155, 2015
10. Serviste Kullanılan Yeni Teknikler
Yiyecek İçecek Servisi, Küçükaltan, Derman, Editör, Beta Yayınları, Ankara, ss.171-185, 2015
11. Basic Motivators and Hierarchical Model of Gastronomy Tourism
Tourism Environment and Sustainability, Avcıkurt Cevdet, Dinu Mihaela Sofia, Hacıoğlu Necdet, Efe Recep, Soykan Abdullah,, Editör, St. Kliment Ohridski University Press, Sofya, ss.80-91, 2015
13. Araştırmalarda Gömülü Teori Oluşturma
Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.45-58, 2007
14. Nitel Araştırmalarda Söylem Analizi ve İlkeler
Nitel Araştırma Neden Nasıl Niçin, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.157-167, 2007
15. Nitel Araştırma Tekniği Olarak Görüşme
Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.3-26, 2007
16. Yorumlayıcı (Hermeneutik) Araştırma Süreci ve Çeşitleri
Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.85-97, 2007
17. Göstergebilim Kullanarak Niteli Çözümleme
Nitel Araştırma Neden Niçin Nasıl, Yüksel Atila, Mil Burak, Bilim Yasin, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-122, 2007